fbpx

Studerende

BEMÆRK: Af hensyn til en travl hverdag frabeder vi os, at folk møder uanmeldt op ved værestedet. Al henvendelse vedrørende interviews, møder eller foredrag skal derfor ske via telefon eller mail. Se kontaktoplysninger – klik her

Som et socialt tilbud finder vi det relevant at samarbejde med studerende og vi er ofte glade for samarbejdet. Det er afgørende at de studerende får mulighed for at få en bredere forståelse for, hvad hjemløshed er og hvilke komplekse problemstillinger, der meget ofte ligger bag.

I Hugs & Food samarbejder vi med et bredt udvalg af forskellige uddannelser. Vi har blandt andet haft besøg af studerende fra socialrådgiveruddannelsen, sygeplejerskeuddannelsen, pædagoguddannelsen, Ernæring og sundhed samt diakonuddannelsen.

Retningslinjer for besøg af studerende

For at sørge for, at det bliver en god oplevelse for både brugere af værestedet og de studerende og for at sikre bedst muligt, at de studerende får størst muligt udbytte af deres besøg, har vi udformet en række retningslinjer, som vi beder jer læse igennem inden I tager kontakt og før selve besøget. Vi gør opmærksom på, at uanmeldte besøg ikke er tilladt. Det er i respekt for den dagligdag der finder sted ved værestedet.

 • Forbered jer grundigt inden selve besøget. I skal være afklaret i forhold til opgavens problemformulering og derved jeres grundlag for at besøge værestedet.
 • Gør jer nogle tanker omkring jeres egne forforståelser vedrørende hjemløshed og diskuter det med hinanden inden besøget.
 • Overvej jeres tøjvalg. Vi anbefaler, at man kommer afslappet klædt, og særligt kvindelige studerende bør undlade udfordrende tøj, der f.eks. er nedringet, korte nederdele eller bare ben. Vær bevidst omkring at vi sender et signal med vores beklædning og fremtoning, som i visse situationer kan blive misforstået. I vil gerne møde brugerne i øjenhøjde og med respekt, så betragt jeres besøg som at I er de fremmede der gæster deres værested.
 • Mobiltelefoner skal være på “lydløs” og skal ikke tages frem under besøget ved mindre andet er aftalt med personalet. Det virker forstyrrende med ringende telefoner og det er vores erfaring, at nogle brugere kan misforstå hvis I sidder fremme med jeres telefoner og derved tro at I tager billeder af dem eller filmer en video. Vær i stedet til stedet og nyd dit besøg.
 • Alle lydoptagelser eller fotografier skal kun ske på baggrund af tilladelse fra personalet og de brugere I taler med.
 • Alle navne på brugere I har talt med eller fortaget interviews med skal anonymiseres i opgaven. Vi understreger, at I ligesom det øvrige personalet, er underlagt tavshedspligt.
 • Spørg aldrig direkte hvorfor en person er blevet hjemløs. Ingen af os har automatisk lyst til at fortælle vores livsfortælling eller en traumatisk oplevelse til en fremmede. Hvis vedkommende vælger at fortælle sin historie er det fordi han/hun føler sig tryg ved det, og så er det en helt anden situation.
 • Det er en flot gestus at medbringe et gavekort til en dagligvarebutik til f.eks. en værdi af 100 kr. eller en pakke cigaretter til dem I laver interviews med. Tænk på at de bruger deres tid og faktisk bidrager til jeres empiri.
 • Undgå at sidde sammen, hvis I kommer mere end en, fordel jer i stedet blandt brugerne. Vær opmærksom på, at I med besøget gerne skulle komme i kontakt med brugerne og at det kan være grænseoverskridende for dem at tage en naturlig kontakt til jer, hvis I sidder en mindre gruppe og snakker sammen.
 • Oplys aldrig dine privatinformationer som fulde navn, adresse, telefonnummer, mail eller Facebook side. Vær bevidst om, at det er et fremmede menneske, du sidder overfor. Aftal i stedet med personalet, at du sender materiale til dem hvis en bruger ønsker at læse det du har skrevet eller få en kopi af de fotografier du har taget af dem.
 • Lyt altid til personalets henvisninger under besøget, da de har et indgående kendskab til værestedet og dets brugere, og deres vurdering er gældende. Omvendt hvis I oplever at føle jer utrygge eller hvis I ikke ved hvad I skal gøre i en given situation, så tag fat i personalet som vil være behjælpelige.
 • Se besøget som en unik mulighed for at få adgang til en ellers lukket subkultur. Vær nysgerrige og kom med et åbent sind. Så skal det nok blive en positiv oplevelse.

For mere information vedrørende et besøg som studerende – kontakt:

Justine Mitchell, daglig leder

Mail: justine@hugsandfood.com

Telefon: 51 17 05 17

eller

Marie Christiansen, socialrådgiver

Mail: marie@hugsandfood.com

Telefon: 30 32 88 90

SE OGSÅ – BOOK ET FOREDRAG