fbpx

Elever fra Suhrs Højskole laver mad til hjemløse

Elever fra Suhrs Højskole samler penge ind og laver mad til hjemløse i Hugs & Food

”Det er fedt at lave mad på den her måde, hvor det ikke er en selv der spiser den, men i stedet andre der får glæde af den,” siger Rosa, som er elev på Suhrs Højskole.

Sammen med fem andre elever var hun fredag den 17. marts på besøg i Hugs & Food, der er et spise- og værested for hjemløse i København, som bliver drevet af Vor Frue Kirke og en række andre kirker i indre by.

Det sociale tilbud i Hugs & Food består bl.a. af et gratis måltid mad til værestedets brugere, hvilket til daglig bliver tilberedt af Trine Jensen, som er kok med speciale i sundhedsfremme, forebyggelse og formidling.

Denne fredag overlod Trine Jensen dog madlavningen til eleverne fra Suhrs Højskole, så de som en del af valgfaget ”Sundhed og Ernæring” kunne afprøve deres viden og faglighed i praksis.

Op til dagen havde eleverne indsamlet omkring 2.300 kroner via en indsamling på internettet og en pop-up middag på højskolen, hvilket gav dem mulighed for at tilbyde værestedets brugere et gratis måltid mad bestående af fiskefrikadeller, kartoffelsalat med spidskål, avocado og nødder samt focacciabrød og kanelsnegle.

”Det var dejligt at se at folk havde lys i øjnende og fornyet energi, når de gik fra stedet,” siger Pauline, der har været med til at samle penge ind og lave mad til brugerne i Hugs & Food, som via et spørgeskema blev opfordret til at evaluere elevernes mad med stjerner og udtalelser.

”Mange hjertelig tak for en særdeles god middag,” skrev en glad og tilfreds bruger og gav 5 ud af 5 stjerner. En anden bruger ville gerne have haft lidt mere sovs til sin mad, og gav derfor kun 3 stjerner, mens en tredje bruger sprængte skalaen og gav 10 stjerner.