fbpx

Hugs & Food 25-års jubilæum

I 25 år har Hugs & Food støttet hjemløse i København

Torsdag 16. september 2021

Torsdag markerede spise- og værestedet for hjemløse i København – Hugs & Food – at de har eksisteret i 25 år. Det gjorde de med en jubilæumsfest for værestedets brugere.

I dag holder Hugs & Food til på hjørnet af Turesensgade og Nansensgade, men i 1996, da spise- og værestedet for byens hjemløse blev etableret under navnet Den Sorte Gryde, var det i kælderen hos Dronning Caroline Amalies Stiftelse i Gothersgade. Her blev der indrettet et ’suppekøkken’, som hver dag skulle tilbyde varm aftensmad for en ti’er.

I løbet af de sidste 25 år har spise- og værestedet ændret sig meget og af flere omgange og i 2017 skiftede man navn til Hugs & Food. Det nye navn skulle signalere, at stedet ikke blot er et tilbud om mad og de mest basale behov, men også omsorg, hvile og hjælp.  

Hovedopgaven og formålet har dog altid været det samme: At hjælpe og understøtte byens udsatte og hjemløse – med måltidet som det naturlige omdrejningspunkt for mødet mennesker imellem. 

25-års jubilæet blev fejret med en kæmpe fest for brugerne med mad og drikke. Tusind tak til Andreas, Rasmus, Emma, Thomas og Emin, som stod bag arrangementet og selv var frivillige på dagen.

Udover et festmåltid bød dagen også på livemusik af Cory, softice maskine og alle brugerne fik en goodiebag samt en hættetrøje med Hugs & Food’s logo.

Vi takker alle for en fantastisk dag og tak til alle som støtter op om værestedet ❤️